14.02.2022 OSR/TV

“Hvordan er det at blive råbt af på gaden eller det, der er værre. Det kan man få et indblik i, hvis man ser en ny forumteater forestilling hos Teater Momentum.(…) Vi har været med til en af prøverne og kan anbefale, at du tager chancen med en særlig teaterform, hvor publikum også har mulighed for at diskutere svære emner som bl.a. integration, racisme og diskrimination.”

Hjemme Bedst

This is Odense

Nu er de så også på Teater Momentums scene. I “Hjemme Bedst” tager de fat i autentiske fortællinger om familiedynamikker, hjemstedsdilemmaer og ikke mindst racisme og diskrimination. Det er hardcore spørgsmål og ofte med personlige beretninger bag, hvilket kan skabe en meget intens stemning, der føles meget voldsom. Det er dog absolut også et af forumteatrets styrker.


Baba!

03.09.2022

“Baba – Fonden for Socialt Ansvar” afholdte landsmøde for frivillige fædre fra hele landet på Hotel Nyborg Strand d. 3 sept. 2022. Temaet var børn og unges trivsel og 5240 Act Now var inviteret til at spille forumteater over dette tema.

Forumteatret affødte en meget livlig, spændende og engageret diskussion og debat eftermiddag. – “En bragende succes” udtaler arrangørerne


18.12.2021       Skræppebladet

“Flere tilskuere fortalte, at de blev meget berørte over fortællingerne og de dilemmaer, familien Hussein står overfor. Og der var stor forståelse for frustrationerne over boligselskabets manglende information om familiens fremtid”

13.09.2021    TV2/FYN

“Stykket er en forumteater-forestilling, hvilket betyder, at publikum ikke kun skal se på, mens dramaet i den lille familie udfolder sig. De skal også skal tage stilling til, hvordan Alis familie skal løse de dilemmaer, de står over for undervejs i stykket.”  

10.09.2021  OSR/TV

“Teater Momentum er kendt for sine mange gæstespil. Og nu kan man opleve et særligt et af slagsen, når Forum Teater gruppen 5240 Act Now inviterer til indblik i og debat om konsekvenserne af den omfattende ghettolov.”

19.01.2019 Fyens.dk

“5240 Act Now har eksisteret siden 2008 med skiftende besætning og er et godt eksempel på den brobygning, som kulturminister Mette Bock talte om, da hun præsentere en ny pulje til kulturprojekter i udsatte boligområder i denne uge i Vollsmose.”

14.01.2019 TV2/FYN

Se nyhedsindslaget med bl.a. 5240 Act Now nederst i artiklen.


20.04.2014  Vollsmose Avisen

“Det er jo lidt utraditionelt med teater. Men det blev gjort med et glimt i øjet, og når man krydre med humor, kommer man om bag paraderne og får vist, at vi har mange fællesnævnere. Det kan flytte noget. 

24.03.2011 Humanisme.dk

“Publikum inddrages, og det bliver ikke mindre relevant, hvad enten det er et publikum i Vollsmose, der måske selv kender de skildrede forhold indefra, eller om det er majoritetsdanskere i Haderslev, der får indblik i helt fremmede familieforhold.”

02.12.2010 Vollsmose Avisen

“Jeg blev helt grebet, første gang jeg hørte om konceptet med forum-teater. Jeg elsker at komme i dialog med andre mennesker, og her er forumteater en ny og sjov måde at gøre det på”